Šilheřovice
Loc: 49°55'28.928"N, 18°16'39.345"E
https://www.restauracezamecek.cz/
Navštíveno: 25.3.2011
Hodnocení: 1,625 (Jídlo-2 --- Vzhled- 1,5 --- Obsluha- 1,5 --- Ceny-1,5).
V Loveckém zámečku jsem byl již po druhé, ale zhodnotím až teď, na základě naší poslední "hostiny". Vydali jsme se sem rovnou v 6 lidech a tak bylo co hodnotit.
Jídlo: Pár nás přišlo o něco dřív a tak jsme zkusili i dva předkrmy a to mozzarellu s rajčaty a krevetový koktejl. První předkrm byl prý výborný, nicméně ochutnal jsem trošku mozzarelly s balzamikovým octem a nepřišla mi jako jedna z nejlepších. Krevetový koktejl byl velmi dobrý, krevetky velmi chutné. Samotný dresing byl citrusový s majonézou, což není v menu uvedené a já znám tento pokrm spíše s tzv. Marie rose omáčkou (myslel jsem si, že když se řekne krevetový koktejl, dostanu toto), což je vlastně hlavně kečup s majonézou.
Hlavní chody jsme si pak vybrali opravdu rozmanitě. Tatarák, Vepřovou kapsu s bylinkovým máslem, Panenské biftečky s bbq omáčkou a křepelčími vajíčky, Steak Rotschild, Kachní prsa a Pstruha. Každému chutnalo a jídlo vypadalo všeobecně moc pěkně. Je vidět, že v kuchyni není nějaký břídil, ale člověk se zájmem o gastronomii. Nicméně našlo by se několik chybiček, více či méně závažných.
Moje panenské biftěčky chutnaly výborně, i když o gramáži 200g pochybuji s téměř jistotou. Maso bylo čerstvé a jemné, ale ač se jednalo o panenku, bylo totálně propečené a určitě by bylo ještě chutnější, kdyby bylo pouze medium-well.
Steak měl být mediu-rare, byl spíše medium, s tím se ale tak nějak počítalo. Maso přišlo na litinovém talíři a ještě prskalo, což byl zajímavý efekt, ale u steaku asi zbytečný, když by měl před servírováním odpočívat a ne se dopékat dál před hostem. Kuchař maso kompletně zaházel lusky a tak nebylo ani vidět, přitom z ceny 299 Kč bych tipoval tak 290 právě na to maso.
Kachna vypadala skvěle a stejně tak i chutnala, byla s višňovým přelivem, který byl výborný. Pouze "zámecké čipsy" mi přišly jako naprosto nevhodná příloha a chuťově velmi zvláštní, až nedobré. Bohužel jsme si objednali další 2 porce (v domění, že se jedná o brambory).
Ostatní jídla jsem nechutnal, vypadala ale dobře, v tataráku jsem ale viděl docela hodně tučných kousků, což si můžu vysvětlit buď tím, že to nebyla svíčková, nebo že byla méně kvalitní.
Pstruha a jiné takto servírované ryby prostě nejím, protože se nemíním zabývat vykošťováním, když jídlo stojí 280 Kč! Takto servírovaná ryba podle mě vypovídá o lenosti kuchaře a jeho pomocníků, protože kdybych dostal na talíř vykoštěné filety, s chutí bych si toto jídlo taky objednal. Když se ale připlácí za každý gram a vy dostanete hlavu, kostru i ocas, platíte kolem 50 Kč jen za tohle. Majitel pstruha byl ale spokojen s chutí ryby i s mandlovou "oblohou".
Nabízí zde pouze čepované Starobrno, takže palec dolů :(
Vzhled: Cítíte se zde opravdu jako na zámku. Dostali jsme svoji vlastní komnatu, s obrovským stolem, místnost vyzdobená obrazy význačných malířů (i když nepředpokládám originály). Celkově je tento malý zámeček, v blízkosti velkého zámku a uprostřed golfového hriště, velmi pěkný a řekl bych takový malý poklad pro ty, co jej neznají. Malou výtku bych měl k tomu, že místost byla až příliš tichá. Přivítal bych alespoň tichou hudbu, nejlépe nějakou klasiku, který by parádně podkreslila atmosféru krásné místnosti.
Obsluha: Velmi profesionální, chudák musel běhat s jídlem a vším ostatním po schodech nahoru a to měl na starosti ještě restauraci dole a bar. Bylo sice poloprázdno, ale to určitě není vždy. Všichni měli správně vyměněné příbory jak ke steakům, tak k rybě. Trochu mě mrzí povinné spropitné 20 Kč na osobu, ale to asi nebude tak úplně chyba číšníka, ale majitele.
Ceny: Mozzarella s rajčaty stála o 20 Kč více než je avizováno v menu. Pstruh se na gramáži navíc "prodražil" o více než 50 Kč (asi za hlavu a kosti). Steak i kachna patří spíš ke dražším. Ostatní ceny mi ale přijdou relativně dobré, protože kvalita vásledného pokrmu je rovněž dobrá. Každopádně jsou ale v porovnání s okolím o několik desítek korun vyšší. Pravdou je ale to, že za své peníze dostanete dobré jídlo, což se u těch levnějších dá nazvat spíš loterií.