Vyhledávání


Navštivte také:

 

SUŠENÁ KACHNÍ PRSA (Duck Breast Prosciutto)

19.04.2011 09:23

Narazil jsem na cenově výhodnou koupi kachních prsíček v Lidlu a tak jsem se rozhodl uskutečnit tento "pokus" výroby sušeného masa, takové kachní sušené šunky. Postup jsem našel na několika zahraničních i českých webech, takže nebyl důvod, aby to nevyšlo. Je to velmi jednoduché:

1. Výběr kachních prs. Já jsem volil prostě ta, co jsem koupil, ale určitě bych to příště zkusil z nějakých lepších. Důležité je, aby maso bylo co nejvyšší.

2. Prsa dobře omýt, osušit, nakrojit kůži a vložit do misky s mořskou solí. Nádobu uzavřít a nechat 24 hodin v lednici.

3. Na druhý den pak prsa očistit od soli (doporučuji očistit 100%) a pořádně okořenit pepřem, popř. jiným dobrým kořením. Příště se nebudu bát a zkusím i jinou "příchuť", než jen pepř.

4. Takto připravená prsa zabalit do utěrky, zavázat a vložit do spodní části lednice na 3 týdny!

5. Za 3 týdny je vše hotovo.

Chuťově jsou sušená kachní prsa, která se mi povedla, velmi dobrá. Je ale vidět to, že byla levná a tudíž maso je po ukrojení tenkého plátku stejně vysoké jako tuk, který je podle mě chutnější než např. u vepřových. I přesto si ho ale částečně odkrojím. Prsa jsou překvapivě velmi slaná, asi i proto, že jsem je od soli jen "oprášil", takže pokud chcete méně slaná, určitě očistit více.


www.maaya.cz, www.darky-potisk.cz, www.skotsky.cz